General

Blockchain este deja o tehnologie a trecutului

Blockhain este deja o tehnlogie a trecutului

Atunci cand discutam despre criptomonede ne gandim in primul rand la bitcoin, ethereum sau ripple deoarece acestea sunt unele dintre cele mai cunoscute si tranzactionate criptomonede. Elementul comun al criptomonedelor prezentului este algoritmul ce sta la baza emiterii acestora: blockchain.

Acesta este din pacate supus unor constrangeri tehnice ce limiteaza viteza de tranzactionare si de stocare a datelor, iar evolutia tehnologiei va face ca peste 10 ani aceasta notiune sa fie de domeniul trecutului.

De ce am facut aceasta afirmatie? Haideti sa ne gandim un moment asupra structurii blockchain-ului pentru inceput. Elementele componente sunt mecanismele consensuale, cele de management (ma refer la modul in care vor fi gestione imbunatatirile viitoare ale lantului) si structura in sine a blocului.

Blockchain este o un algoritm greoi

Acest ultim element are un rol important in marimea retelei, rapiditatea tranzactiilor, etc. Notiunea de block inseamna de fapt totalitatea tuturor tranzactiilor desfasurate, iar chain se refera la blocurile ce sunt interconectate intr-un mod liniar.

Ori de cate ori va fi efectuata o tranzactie in sistemul blockchain inseamna ca aceasta va trebui confirmata prin reteaua P2P formandu-se astfel un nou bloc, iar acesta va fi punctul in care vor interveni minerii ce au rolul de a pastra confirmarile in cadrul blocului.

Minerii isi utilizeaza calculatoarele proprii pentru a permite mentinerea relativ constanta a numarului de confirmari, iar pentru aceste servicii vor percepe o taxa ce va duce in final la cresterea pretului la care este obtinut fiecare bitcoin.

Timpul de confirmare a tranzactiilor va fi astfel din ce in ce mai mare, iar mecanismul de tranzactionare devine mai lent pe masura ce vor avea loc mai multe tranzactii.

Confirmarea procesului este astfel inregistrata si poate fi vazuta de toti participantii la tranzactii.

Noul mecanism dagchain este un algoritm revolutionar in care ajutorul reciproc este cuvantul de baza. Notiunea de bloc (si restrictiile tehnice care o insotesc) este scosa din uz, iar o noua tranzactie inseamna de fapt confirmarea celei anterioare.

Dagchain este un mecanism aproape perfect

Mineritul este eliminat,  viteza de tranzactionare devine astfel practic infinita, iar timpii de tranzactionare vor scadea in permanenta, deoarece tot mai multi oameni vor folosi acest sistem.

Dagchain va elimina notiunea de blocuri, iar reteaua va fi asemanatoare unei plase ce ne va permite imbogatirea numarului de tranzactii ce se desfasoara in paralel.

Tranzactiile se vor desfasura astfel mai rapid cu cat numarul celor ce sunt implicati este mai mare, deoarece atunci cand o noua tranzactie este in curs de desfasurare acest lucru va confirma automat tranzactia anterioara.

Avantajele oferite de tranzactionarea prin Dagchain pot fi rezumate in numai cateva cuvinte:

  • Sunt foarte rapide (confirmarea unei tranzactii in bitcoin spre exemplu poate dura si cateva ore);
  • Sunt prietenoase cu mediul (deoarece este eliminat consumul mare de energie electrica utilizat in minerit);
  • Utilizeaza putina putere de procesare;
  • Valideaza in permanenta toate tranzactiile;
  • Tehnologia ce sta la baza dagchain este imbogatita in permanenta.

Daca doresti sa investesti in Dagcoin  sau pentru orice alte intrebari te rugam sa completezi sectiunea de mai jos (sau formularul de la pagina Contact ), iar colegii nostri iti vor raspunde in cel mai scurt timp.

Pentru prezentari video te rugam sa accesezi sectiunea speciala VIDEO.