Moneda virtuala ne asigura o viata linistita
Ne-am pus de foarte multe ori intrebarea cum sa procedam sa ne asiguram o viata linistita si fara griji, in care sa dispunem de mai mult timp liber pe care sa il petrecem impreuna cu familia ori pentru a ne ocupa de hobby-uri.
Viata cotidiana a devenit din ce in ce mai dinamica, iar biroul a devenit practic o „a doua familie” si tinde sa ne inlocuiasca si bruma de timp liber pe care o aveam de obicei. De cand nu ati mai fost la teatru sau la munte atunci cand doriti? De ce trebuie sa fim incorsetati de programul de la 9 la 17 (si asta in cel mai bun caz) in fiecare zi? De ce trebuie sa mergem non stop la acea „fabrica de angajati” moderna?
De ce copii nostri nu pot beneficia de o educatie de buna calitate, desfasurata in cele mai moderne scoli? Nu este asa ca din cauza salariilor mici pe care le avem? De ce bogatii sa se imbogateasca tot mai mult, iar saracii sa devina si mai saraci?
Nu cred ca exista printre noi persoane care sa nu doreasca sa ofere copiilor o viata mai buna si mai linistita si sa castige mai usor o suma mai mare de bani.
O viata linistita este posibila si fara un program fix
Din fericire exista o rezolvare pentru toate problemele noastre, iar aceasta solutie ne va oferi suficienti bani pentru a avea un trai indestulat fara sa mai avem grija programului zilnic de lucru.
Reteta este foarte simpla si nu ascunde niciun „truc magic”, iar raspunsul este dat de evolutia societatii si de progresul tehnicii de calcul.
A fi investitor in criptomonede nu reprezinta o arta, ci tine mai mult de logica si de sufletul pe care il punem in aceasta afacere. Este suficient sa avem o conexiune buna la internet (si cine nu are o conexiune excelenta in ziua de astazi?) si un portofel electronic si totul va merge foarte usor.
De ce criptomonedele reprezinta viitorul? Raspunsul este dat de evolutia societatii si de faptul ca oamenii au devenit mult mai inteligenti.
Notiunea de comert exista inca din cele mai vechi timpuri, iar primele schimburi au fost facute pe baza de barter in Mesopotamia anilor 6000 inainte de Hristos.
Schimbul de marfuri a devenit insa din ce in ce mai dificil de realizat datorita volumului mare de produse si al lipsei drumurilor, astfel incat in secolul VII i.e.n a fost introdusa prima moneda de metal in Turcia, urmata de prima bancnota aparuta in China dinastiei Tang tot in acel secol.
Banii de hartie aveau insa un mare inconvenient, acela ca trebuiau sa aiba acoperire in aur iar acest lucru devenea tot mai greu pe masura ce volumul marfurilor crestea si se printau mai multi bani de hartie.
Banii lichizi sunt pe cale de disparitie
Evolutia comertului a necesitat gasirea unei metode prin care plata marfurilor sa fie facuta cat mai usor, iar anul 1659 a fost marcat de aparitia cec-urilor, care au facut posibila plata marfurilor cu o simpla hartie ce trebuia prezentata la banca pentru a ne ridica banii.
Usurinta platilor a fost cuvantul de ordine incepand din perioada anilor 50, asa incat in 1958 Bank of America a lansat primul card de credit modern, ce era usor de pus in portofel iar folosirea acestuia era insotita de mai multe servicii printre care plata pe credit.
In 1971 piata monetara internationala a fost bulversata de „socul Nixon” in momentul in care s-a descoperit ca banii lichizi nu mai puteau fi acoperiti in aur, iar cererea foarte mare de bani era responsabila de o inflatie ce putea scapa foarte usor de sub control.
Societatea consumerista si-a spus mai apoi cuvantul. Viteza de cumparare a marfurilor devine mai rapida iar comportamentul consumatorilor sufera schimbari insemnate odata cu aparitia internetului.
Marfurile sunt cumparare mult mai des din fata calculatorului deoarece achizitia se face cu un simplu click, iar posibilitatea de comparatie a marfurilor este mult mai usoara si ne scuteste de a pierde timpul prin magazine.
Cumparaturile online duc la aparitia online banking-ului (1980) si la platile efectate prin intermediul mobilului (1997).
Datorita dificultatilor si a costurilor mari pentru emiterea banilor lichizi, guvernele au inceput sa insiste pentru eliminarea cash-ului si inlocuirea acestuia cu tranzactii virtuale. Spre exemplu in Suedia numai 3% din plati se mai fac folosind banii lichizi, iar in Kenya 66% din populatie foloseste sistemul de plata Mpesa.
Daca doresti sa investesti in Dagcoin sau pentru orice alte intrebari te rugam sa completezi sectiunea de mai jos (sau formularul de la pagina Contact ), iar colegii nostri iti vor raspunde in cel mai scurt timp.
Pentru prezentari video te rugam sa accesezi sectiunea speciala VIDEO.