O tehnologie revolutionara pe piata criptomonedelor: Dag Chain
Asa dupa cum discutam intr-o postare anterioara, motivul pentru care nicio criptomoneda existenta nu a reusit sa se impuna la nivel global au fost limitarile de ordin tehnic ale algoritmului blockchain.
Aceasta provocare a fost rezolvata de curand de una dintre cela mai mari firme din Estonia. De ce tocmai Estonia? Pentru ca aceasta este una dintre tarile cunoscute drept unul dintre cele mai mari hub-uri in domeniul IT.
Estonia este prima tara ce ofera o identitate digitala distincta tuturor celor interesati in administrarea unui business online independent si a fost prima care a organizat alegeri parlamentare si prezidentiale online, fapt ce a consacrat aceasta tara ca unul dintre pionierii industriei online.
Noul algoritm de calcul ofera viteza nelimitate de tranzactionare
Dagcoin OU este compania care a dezvoltat noul algoritm de criptare ce ofera o viteza de tranzactionare nelimitata a noii criptomonede si are ca obiectiv crearea unui ecosistem durabil si de perspectiva in jurul noii monede.
Moneda a fost realizata de o echipa de peste 50 de persoane si a fost lansata la finalul anului 2016, iar dezvoltarea acesteia se face constant.
Misiunea noastra este de a oferi o criptomoneda ce poate fi utilizata in fiecare zi cu costuri minime, in special in zonele defavorizate unde accesul populatiei la conturi bancare este greu de realizat.
Scopul nostru pentru perioada urmatoare este sa construim o comunitate puternica in jurul Dagcoin, care sa o faca in viitor cea mai folosita criptomoneda la nivel mondial.
Algoritmul pentru obtinerea Dagcoin este total diferit fata de cel al criptomonedelor actuale. Acesta nu se bazeaza pe reteaua de blocuri ce ingreuneaza stocarea datelor si viteza de tranzactionare si elimina minerii ce generau costuri din ce in ce mai mari.
Fiecare tranzactie o va confirma pe cea anterioara, iar lantul expandabil va contribui la tranzactii rapide, ce se pot desfasura in orice colt al lumii.
Siguranta criptomonedei este desavarsita. Pe langa informatiile referitoare la o tranzactie, lantul Dag include semnaturile celor ce au creat unitatea si referinte provenite din tranzactiile anterioare.
Unitatile sunt inlantuite intre ele astfel incat fiecare unitate va include una (sau mai multe) unitati ce au rolul de a confirma tranzactiile anterioare si a le aseza in ordine cronologica, iar setul de legatura dintre unitati formeaza un grafic aciclic directionat (DAG).
Generarea DAG nu este supravegheata de o unitate centrala ce gestioneaza si coordoneaza admiterea de noi unitati. Fiecare dintre noi putem adauga cu usurinta o asemenea unitate in baza de date, singura conditie fiind aceea de a plati o taxa egala cu marimea datelor adaugate.
Taxa va fi ulterior colectata de catre alti utilizatori ce vor confirma unitatile prin adaugarea acestora in unitatea proprie.
Astfel, cu cat vor fi adaugate mai multe unitati noi cu atat unitatile anterioare primesc mai multe confirmari.
Noul algoritm este mult mai avantajos fata de blockchain
Avantajul acestui algoritm fata de tehnologia blockchain este unul foarte mare, deoarece blocurile pot fi emise ori de cate ori dorim, iar fiecare unitate nou emisa va incepe sa primeasca imediat confirmari ce pot veni de la orice alta persoana.
Sistemul pe doua nivele (utilizatori si mineri) este inlocuit de un sistem colectiv, in care ajutorul reciproc este notiunea de baza iar referintele primite de la cei ce au generat unitatea vor stabili ordinea unitatilor si structura lantului.
Ideea Dag Chain nu este insa noua. Aceasta a aparut in 2012, atunci cand argentinianul Sergio Demian Lerner a prezentat un concept bazat pe algoritmul Dag Chain: Dagcoin.
Din pacate, aceasta idee nu a fost transpusa in practica iar nicio moneda nu a fost emisa.
In 2015 si-a facuat aparitia primul cripto token optimizat pentru algoritmul DAG denumit IOTA. Elementul inovator a fost prezenta unui DAG numit Tangle.
Notiunea de Byteball a aparut in 2016. Acesta este un sistem centralizat ce permite stocarea corespunzatoare si in siguranta a datelor arbitrare, inclusiv a acelora ce reprezinta valute, datorii, actiuni, titluri de proprietate, etc.
Sistemul se bazeaza pe o moneda interna denumita „octet” ce este folosita pentru a plati orice adaugire la baza de date centralizata. Emiterea altor active poate fi facuta in mod liber de catre oricine, iar utilizatorii pot trimite atat „octeti” cat si alte valute utilizate pentru plata activelor.
Daca doresti sa investesti in Dagcoin sau pentru orice alte intrebari te rugam sa completezi sectiunea de mai jos (sau formularul de la pagina Contact ), iar colegii nostri iti vor raspunde in cel mai scurt timp.
Pentru prezentari video te rugam sa accesezi sectiunea speciala VIDEO.