Tranzactiile monetare sunt din ce in ce mai rapide
Detinatorii de criptomonede se lauda de cele mai multe ori cu rapiditatea tranzactiilor, ce se pare ca depaseste cu mult viteza cu care se proceseaza platile in reteaua bancara sau aceea a cardurilor de credit.
In ultima perioada insa, pe masura ce piata criptomonedelor se diversifica problemele tehnice incep sa isi spuna mai apasat cuvantul iar viteza de tranzactionare devine mai scazuta. De ce se intampla toate acestea? Din cauza sistemului de tranzactionare de tip blockchain, ce devine mai greu de gestionat odata cu cresterea numarului de criptomonede si a tranzactiilor.
Piata criptomonedelor este in continua dezvoltare
Desi pare greu de crezut, incetinirea vitezei tranzactiilor este un fapt real iar pentru a demonstra acest lucru am ales sa compar viteza de tranzactionare a celei mai populare monede cu cea din reteaua bancara clasica ce proceseaza cartile de credit Visa si cea din reteaua PayPal.
Fiecare retea este clasificata in functie de numarul de tranzactii pe secunda, iar acest lucru ne va oferi o viziune de ansamblu asupra vitezei cu care sunt procesate platile.
Desi piata criptomonedelor se lauda cu o viteza mult mai mare de tranzactionare fata de reteaua bancara clasica lucrurile nu stau chiar asa. Ripple arata un potential in crestere, dar Visa ramane regina vitezei de tranzactionare, deoarece poate procesa nu mai putin de 24.000 tranzactii pe secunda. Ceea ce este suprinzator ramane faptul ca Ripple a ocupat locul doi si a invins Paypal cu 1307 tranzactii pe secunda.
Acest fapt ne demonstreaza ca Ripple este o criptomoneda ce are capacitatea de a fi o solutie viabila pentru plati numeroase, efectuate la scara mare.
PayPal nu mai are nevoie de nicio prezentare. Utilizat pentru a trimite bani rapid in orice colt al lumii, compania a ajuns la un numar de 218 milioane utilizatori activi in prima parte a anului 2017.
Cunoscuta pentru rapiditatea tranzactiilor compania incepe sa piarda teren in fata criptomonedelor, in special in fata Ripple ce incepe sa fie recunoscuta ca o platforma peer to peer rapida si mult mai sigura fata de alte medii de plata electronice.
Litecoin este pe locul doi
Ceea ce este si mai surpinzator este faptul ca Litecoin este pe locul doi, fiind invins clar de Ripple la capitolul viteza de tranzactionare. Acest lucru poate insa oferi litecoin-ului o recunoastere a vitezei de tranzactionare si calitatilor acestei monede, ce ramane una dintre cale mai tranzactionate.
Charlie Lee (fondatorul Litecoin) poate fi astfel mandru de moneda creeata, deoarece patru tranzactii pe secunda mai putin reprezinta o marja foarte mica.
Aceeia care sunt foarte activi in domeniul criptomonedelor nu vor fi cu siguranta surprinsi de pozitiile slabe ocupate de Dash, Bitcoin sau Ethereum. Comerciantii din piata criptomonedelor sunt afectati in mod constant de intarzieri mari ale tranzactiilor, deoarece popularitatea in crestere a acestor monede incepe sa depaseasca puterea de procesare a retelei.
Aceste probleme apar din cauza limitarilor algoritmului blockchain, deoarece blocurile devin mai greu de stocat (din cauza marimii acestora) si de confirmat.
Mai jos aveti si un clasament al vitezei de tranzactionare (calculata in ultimul trimestru al anului 2017):
- Visa: 24.000 tranzactii / secunda;
- Ripple: 1500 tranzactii / secunda;
- PayPal: 193 tranzactii / secunda;
- Litecoin: 56 tranzactii / secunda;
- Dash: 48 tranzactii / secunda;
- Ethereum: 20 tranzactii / secunda;
- Bitcoin: 7 tranzactii / secunda.
Desi Visa continua sa domine topul, nu trebuie sa uitam ca reteaua a fost creeata in 1958 si a ajuns la performantele actuale de abia acum.
Imaginati-va numai cum va arata piata criptomonedelor peste 60 de ani, deoarece acestea sunt in faza de „pionierat” si isi cauta inca identitatea.
Daca doresti sa investesti in Dagcoin sau pentru orice alte intrebari te rugam sa completezi sectiunea de mai jos (sau formularul de la pagina Contact ), iar colegii nostri iti vor raspunde in cel mai scurt timp.
Pentru prezentari video te rugam sa accesezi sectiunea speciala VIDEO.